Антикризисни решения привличат вниманието на Стройко


Антикризисни решения привличат вниманието на Стройко
Снимка:

4616

Антикризисни решения привличат внимание на изложението Стройко 2000, което се провежда в момента в НДК, София.

Тази година преобладават фирми, които показват иновации в бранша и отговарят на нуждите на потребителите в условията на криза.

Представят се системи за повишаване на енергийната ефективност, за пестене на електроенергия, за преработка на отпадъчни продукти и т.н.

Кризата сви и броя на изложителите - тази година са около 300 фирми - със 100 по-малко от миналата. Въпреки това обаче, се наблюдава и известна позитивна тенденция - завръщат се няколко миналогодишни участници на изложението.

Прави впечатление и големият брой фирми, които показват системи за пречистване на битови отпадни води за еднофамилни, многофамилни сгради, както и малки селища.

Пловдивско дружество пък предлага водогрейни котли на ток.

"Оборотът ни сега в кризата се увеличи, защото купувачите търсят по-икономични продукти. След кризата очаквам да се запази търсенето", коментира Петър Динков съакционер в дружеството.

"Последната иновация на фирмата е устройство за пестене на електроенергията на уличното осветление. Икономията е в рамките на 25-30% и се предлага на общини и големи компании", допълни той.

На изложението се представят и отоплителни системи за индустриални фирми и малки домакинства, които работят с биомаса.

Една от изненадите на тазгодишния форум е участието на фирмата, спечелила конкурса за изграждане на олимпийско селище във връзка с провеждането на зимната Олимпиада през 2014 в Сочи. Фирмата изгражда покривни елементи за сгради с уникален дизайн, функционалност, здравина и издръжливост.

Акцент в пролетното изложение и инфрачервена термография, която открива скрити проблеми в сгради и оборудване.

Методът е изключително бърз и представлява инфрачервено заснемане и сканиране на вътрешни площи, при което се установяват скрити проблеми и аварии при изграждане или саниране на сгради.

Тази година не липсват и представители на мебелни фирми, които масово се радват на купувачи по време на изложението, заради традиционно правените отстъпки. 

Немалко са представители на компании в сферата на озеленяването, градинското обзавеждане, проектирането на изкуствени езера, басейни и поливни системи.

Новост на тазгодишното издание е информационният щанд на Министерството на регионалното развитие и благоустройство, който представя проекта "Енергийно обновяване на българските домове".

Неговата цел е повишаване на енергийната ефективност в многофамилни жилищни сгради.

Предоставената по него безвъзмездна финансова помощ възлиза на 50 млн. лв. Допустими дейности за финансиране в проекта са: топлоизолация, подмяна на дограма, локални инсталации и/или връзки към системите за топлоснабдяване, газоснабдяване и др.

Изложбените площи на Стройко могат да бъдат разгледани до 27 март.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички