Bulgaria Mall отваря врати на 30 ноември


Bulgaria Mall отваря врати на 30 ноември
Снимка:

2616

След близо 2 години замразяване на строителните работи, от началото на 2012 г. търговският център Bulgaria Mall се строи усилено и по план трябва да отвори врати на 30 ноември тази година.

Молът е разположен на ключовото кръстовище на булевардите „България” и „Тодор Каблешков”.

Разработен е като част от комплекс със смесено предназначение – за търговия и офис цели, с около 130 000 кв. м разгъната застроена площ и 33 000 кв. м наемна площ.

Търговският център включва четири подземни и четири наземни нива за пазаруване и развлечения. Паркингът осигурява повече от 1100 места, с много удобни входове за всеки етаж на подземния паркинг.

Офис частта, която се състои от висока 80 м кула и офис сграда, надхвърля 25 000 кв. м, като все още се предлагат висок клас административни наемни площи.

Уникалното при него е, че разполага с един от най-големите остъклени покриви в Европа, произведен от фирма БарДИ ЕООД.

Ексклузивният проект е създаден от популярните архитекти от MYS Architects Studio, работили по проекти като Mall of Sofia и Grand Mall Varna, в сътрудничество с българските си партньори от 17,5 Studio.

Инвеститори са компаниите LS Property и Salamanca Capital Investments Limited, като вложението надхвърля 100 млн. евро.

Bulgaria Mall е грандиозен проект, уникален за България. Всичко, което той предлага, е изградено благодарение на най-новите технологии и ноу-хау. Това е и първият търговски център в страната, който се позиционира като висок клас мол, фокусиран върху правилната комбинация на среден и премиум клас международни марки, заедно с най-висококачествените български компании, коментира Ева Димитрова, мениджър „Продажби” на търговския център.

Добрата локация и уникалният дизайн заинтересуваха много търговци, поради което се очаква пълна заетост на площите в деня на откриването, разкриват от мениджмънта.

Сред по-големите наематели, които вече са сключили договор са „Карфур”, H&M, кино „Арена”, „Технополис“, „Хиполенд“ и други. Известния британски универсален магазин Debenhams ще стъпи на българския пазар с първи магазин в мола.

Debenhams има портфолио от над 100 успешни дизайнерски и собствени марки и 69 магазина в 25 страни извън Обединеното кралство и Ирландия.

Още два големи мола се очаква да отворят врати в столицата.

Парадайз център - на бул. Черни връх, по план трябва да отвори врати през октомври тази година. Молът разполага с 80 000 кв.м. търговски площи и 25 000 кв.м. забавления и атракции.

Година по-късно - през октомври 2013 г., е планирано да заработи и търговският център Sofia Ring Mall, който се строи до първия магазин ИКЕА в България.

  • Етикети:

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички