Цените на имотите започват да се вдигат


Цените на имотите започват да се вдигат
Снимка:

611

Изминалото лято е повратният момент в търсенето на недвижими имоти у нас. Цените започват плавно да се отлепят от поддържаните от 2-3 години нива.

Това казва в интервю в днешния брой на пловдивския вестник „Марица“ Пенка Тончева, ръководител административна дейност на магазина за имоти „Магазин за Нов дом”.

Поскъпването все още е незначително – 2-3 процента, но със сигурност тенденцията вече е с посока нагоре, конкретизира Тончева.

Тя посочва, че за раздвижването на пазара са допринесли, както по-изгодните условия на банките за ипотечни кредити, така и проявеният интерес за закупуване на „втори дом“ от граждани от бившите съветски република и Гърция.

Предпочитани са обаче ваканционните комплекси в райони с не така интензивно застрояване, като например „Black sea star“, ситуиран в незастроен залив между Созопол и Черноморец.

Към ваканционни имоти от такъв тип се ориентират и българите - цените все още са доста приемливи. А и строежите в морските и планинските курорти намаляват и в дългосрочен план ваканционните жилища ще поскъпват.

Интересът към апартаменти в Пловдив е засилен не само от страна на българите, но и от хора от Русия, Казахстан, Гърция, Англия.

Родители на наши, турски и гръцки студенти предпочитат да закупят имот, вместо да плащат наеми, цитира наблюденията на екипа на „Магазин за Нов дом“ вестник „Марица“.

 

 

  • Етикети:

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички