Експерти: Има райони в столицата с гарантирани наематели


Експерти: Има райони в столицата с гарантирани наематели
Снимка:

1626

Търсенето на жилище от наематели е гарантирано в много райони на София. Предвид този факт покупката на имот с инвестиционна цел в столицата е добро решение, уверява брокер Антон Илиев, цитиран от специализираната социална мрежа ceb.bg.

Много зависи от конкретния бюджет и от очакваното време за възвръщане на инвестицията. Кварталите Младост, Оборище, Иван Вазов, Изток, Яворов и някои части от центъра на София, както и някои части от Лозенец са райони, в които лесно се намират наематели, смята експертът.

Районите около Студентски град са с най-високи наеми за двустаен апартамент в момента, като там такъв апартамент може да се отдаде под наем за повече от 200 евро, също така център и южни райони, съответно цените на кв.м за покупка са от 800 до 1000 евро, разкрива консултант Андрияна Кирова.

Инвестиционен имот е сграда, част от сграда или земя, закупени с цел отдаване под наем или аренда, т.е. имот, носещ доходи най-общо казано, обяснява консултант Петър Петров. Според него цените на недвижимите имоти в България са на доста променени нива през последните няколко години.

Инвестицията се изплаща съгласно златните правила на специалистите в тази област. След възвръщане на инвестицията, всеки има право сам да вземе решение какво да прави с имота си. Освен това, в близките години се очаква тенденция за повишаване цените на имотите – аналог може да бъде всяка една друга инвестиция, допълва Петров.

Консултантът обаче твърди, че закупуването на имот в София с инвестиционна цел в момента е неизгодно, заради високите цени и ниските наеми на имотите. Когато се прави инвестиция, се смята времето, за което тя ще се изплати. Има златни правила със съотношение цена/наем, а София определено не попада в тази категория.

Закупуването на имот с инвестиционна цел има специфични особености, смята брокер Кристина Найденова. За да бъде инвестицията достатъчно печеливша, имотът трябва да се избере внимателно, а в избора трябва да се включат много различни критерии.

Тънкият момент е точно в какво жилище ще се инвестира и на каква цена ще се договори. Според Илиев не по-маловажно е и на кого ще бъде поверена „операцията“ по тази важна инвестиция.

 

  • Етикети:

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички