Европейски Търговски Център достигна 85% заетост на площите


Европейски Търговски Център достигна 85% заетост на площите
Снимка:

2926

Водещи международни компании наеха офис площи в Европейски Търговски Център (ЕТЦ), с което общата запълняемост на комплекса достигна 85 процента.

Вече в експлоатация е и Сграда D - четвъртата от общо петте сгради на ЕТЦ, съобщиха от пресцентъра на офис комплекса.

Ingram Micro, един от най-големите технологични дистрибутори в света, отваря своя офис в България именно в Европейски Търговски Център, където компанията е наела 2 874 кв.м., които ще бъдат усвоени на две фази. Ingram Micro е сред Fortune 100 компаниите, като нейното встъпване в страната е важен положителен знак за инвестиционния климат.

Друг международен клиент, който беше привлечен е американската фирма C3 Customer Contact Channels – кол център, който обслужва хотелите Hilton. Площта, наета от компанията, е 1322 м2, с което тя е първият наемател, нанесъл се в Сграда D на комплекса.

Сред новите наематели е и British American Tobacco (BAT), която нае 920 км.м., за да премести своя офис от Бизнес Парк София в Европейски Търговски Център.

Ingram Micro и C3 Customer Contact Channels допълват портфолиото от наематели от аутсорсинг индустрията, заедно с Call Point New Europe, която заема 3 500 кв. м площ в Европейски Търговски Център.

България се наложи като привлекателна дестинация за световноизвестните американски центрове за обслужване на клиенти и изнесени услуги. Това, което заложихме като цел при откриването на Европейски Търговски Център преди две години, да бъдем новата бизнес и административна зона на София, вече е реалност. При нас компаниите могат да открият синергията на бизнеса, модерната работна среда и качество на услугите, които отговарят на корпоративната им репутация. Привличането на световноизвестни фирми и на водещи български компании е доказателство за потенциала на Европейски Търговски Център.”, коментира Таня Косева-Бошова, Изпълнителен директор на офисния комплекс.

Наематели в Европейски Търговски Център са телекомуникационната компания Alcatel-Lucent; Vivacom, производителят на електроника Samsung Electronics; модният гигант INDITEX (собственик на магазините Зара), най-голямата фармацевтична компания в света Pfizer, международният производител на битова техника Bosch&Siemens, както и водещата верига за търговия с хранителни стоки Carrefour.

Проучване за 2012г. на международната консултантска компания Colliers International определя Европейски Търговски Център заедно с Бизнес Парк София като най-предпочитаните офис комплекси.

Според проучването на Colliers International, качеството на проектите за офис сгради се определя най-вече от локацията - 30 на сто от запитаните посочват точно местоположението като водещ признак, когато избират работни се помещения. Друг важен фактор е качественото строителство (23%). Следват наличието на паркинг (9%) и лесната достъпност до обекта с кола (5%). Като следващи критерии са дефинирани обликът на сградата, разходите за поддръжка, наличието на фасилити мениджър и лесен достъп с градския транспорт.

 

  • Етикети:

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички