Гърци и македеноци търсят наши ски имоти


Гърци и македеноци търсят наши ски имоти
Снимка:

7285

През последните години от покупка на имот в планинските ни курорти се интересуват все повече гърци и македонци, а за морските обекти има интерес и от румънци.

Това каза в интервю за агенция „Фокус” Иван Горанов, експерт по недвижими имоти.

В сравнение с руснаците обаче, техният процент е нисък. Към момента страната ни е най-привлекателна за рускоговорящите туристи.

Интересът към българските ваканционни имоти остава сравнително голям, обобщи експертът.

Условията на живот в България, които дори и по време на криза са по-стабилни от тези в нашите съседи, привличат чуждестранните купувачи. Друга причина за интереса на чужденците е и доброто рекламиране на страната ни през последните години, отбеляза той.

Добро е и ценовото ниво на услугите, които предлагаме за туризъм, като цените в нашите 5-звездни черноморски хотели няма нито в Гърция, нито в Румъния.

Зимните курорти Банско и Пампорово развиват модерни ски центрове на европейско ниво, което предлага също атрактивни и изгодни условия, коментира Горанов и добави, че изграждането на инфраструктура у нас допринася за продажбата на повече имоти, защото добрата инфраструктура обуславя една добра среда и климат за продажба.

Според експерта при подобен конкурентен пазар няма как да няма публикации в чуждите медии, които имат за цел да намалят интереса към страната ни.

На въпрос как ще коментира твърдения в руско издание, че 60 000 руснаци са загубили парите си като са закупили недвижими имоти в България преди финансовата криза Горанов отбеляза, че 60 000 изглежда много висока цифра, като даже не може да се каже дали има 60 000 имота по Черноморието ни и определи тази информация като непроверена. В момента всички клиенти на пазара са много добре информирани и достатъчно добре проверяват сделките преди да ги сключат, така че не е висок процентът на хората, които са измамени или по някакъв начин ощетени от покупката на имот в България, заяви експертът по недвижими имоти.

Все пак препоръката за по-голяма сигурност да се използва проверка от юрист при закупуването на имот, отбеляза Иван Горанов.

 

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички