И няколко квадрата са достатъчни


И няколко квадрата са достатъчни
Снимка:

761

Живеенето в по-малки къщи не винаги е лесно, но има плюсове - по-малко вещи, по-голямо небе и отворени пространства. Освен това, малкият дом е винаги по-уютен за вас и любимите ви хора. Предлагаме ви доказателства, че по-голямото не винаги е по-добро с десет от най-малките къщи по света.

1. От 1997 насам Джей Шафър от Tumbleweed Tiny House Company живее в домове, които са по-малки от повечето тоалетни на останалите хора. Въпреки размера си тези жилища някак успяват да поберат най-важното: кът за работа, спалня, баня (с душ и тоалетна) и общо помещение. Някои от тях включват и веранда, за да може собственикът да се наслаждава на картината навън.

2. Само в 2,6 м. Micro Compact Homes някак успяват да вместят стая с две двойни легла, баня, лоби, трапезария за 4-5 души, кухня и най-добрите технологии за забавление. Напълно достатъчно, за да те накара да искаш да останеш вътре.

3. Сгушена между нормалните размери на съседите си, този миниатюрен дом не е най-малкият в света, но най-вероятно е такъв в Торонто, Канада. С едва 312-те си квадратни метра събира огромен интерес, тъй като скоро излезе в продажба. Звездата Елън ДеДженъръс заяви, че един ден иска да притежава малкото жилище.

4. Студенти от университета в Карлсрой, Германия, проектираха тези шикозни подвижни къщи, които събират в себе си разнообразни неща за тази площ. Те са като мишка на колело - собственикът може да променя структурата на къщата, като ходи в центъра, за да я завърта. С малко ежедневно упражнение може да разкрие легло, кресло, маса, душ, тоалетна, кухненска мивка и всичко това в едно пространство!

5. Пол Елкинс първоначално проектира това ремарке на колело, за да обиколи с него фестивала Burning Man. Има място само за един и ще ви се наложи да ползвате обществена тоалетна, но иначе е захранван от вятърна турбина и снабден с фурна и отоплителна система (в това малко пространство може и да нямаш нужда от нищо друго).

6. Известен още като Quay House, най-малкият дом във Великобритания е туристическа атракция в Конви, Уелс. Тя е 10 на 6 крачки, името й говори достатъчно. До 1900 в нея е живял 2-метров рибар. Трудно е да се повярва как е имало място за легло, нощно шкафче и готварска печка.

7. Според дизайнерите на Twelve Cubed тези малки домове разполагат с миялна машина, микровълнова, модерна фурна комбо, баня, тоалетна и изобилие от естествена светлина. Целта е хората да живеят продължително и устойчиво там, като дизайнът също е примамващ.

8. Създадени, за да се справят с кризата със жилища по света, тези малки домове са проектирани за четиричленни семейства. Домовете на Нано са оборудвани и с изолация.

9. Не всичко е по-голямо в Тексас. Компанията Tiny Texas Houses „строи домове на бъдещето с минало”. Всеки един от домовете е направен от рециклирани материали. Самата компания обявява на уеб сайта си: „След поколението, което има много и пропилява всичко, е време да се пренасочим към по-малките пространства, за да запазим ресурсите си”.

10. Тези авангардни проекти, вдъхновени от крайпътните билбордове, могат да бъдат вградени почти навсякъде. Според полските създатели Front Architects, тези жилища са перфектни за съвременния, единен и независим човек, който трябва да бъде и природозащитник.

Източник: mnn.com

  • Етикети:

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички