Както преди кризата: 80% от търговски комплекс бе нает на зелено


Както преди кризата: 80% от търговски комплекс бе нает на зелено
Снимка:

1787

80 процента от търговските площи в „Тракия плаза”, един от най-новите и луксозни пловдивски комплекси, който все още е в строеж, вече са заети, съобщава вестник „Марица“.

На фона на големия процент свободни бизнес имоти в града на тепетата новината звучи обнадеждаващо – такова наемане „на зелено“ имаше в годините преди кризата.

Жилищно-търговският комплекс „Тракия плаза” е локализиран в сърцето на най-големия пловдивски квартал „Тракия“. Сградата със смесено предназначение разполага с над 2500 кв.м площ за над 25 търговски обекта на партерно ниво и над 100 апартамента.

„За нас беше важно да подбираме правилните наематели, тези които имат своите дългосрочни намерения, а не прохождат тепърва в бизнеса“, казва в интервю за пловдивския всекидневник инвеститорът Христо Томов, собственик на фирма "Стройколукс".

Томов се изненадал от факта, че самите наематели изисквали дългосрочност на договорите, някои от които за период дори от 10 години.

„Визирам най-голямата българска банка УниКредит Булбанк, които дълго време не са имали свой клон в ЖР „Тракия”. Сред другите ни клиенти са аптека „Марешки”, веригата от заведения „Ескейп”, производителят на месни продукти „Монита”, както и денонощен магазин за алкохол и цигари „Кореком”. Тук ще се помещава детски център на популярната и широко развита верига „Тон бонбон”.

В преговори сме със сладкарници „Дейзи”, очакваме и испанския бранд за детски дрехи – Mayoral“, конкретизира фирмите - наематели инвеститорът.

По план „Тракия Плаза“ трябва да бъде завършен през декември.

 

  • Етикети:

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички