Купър Бийч Фарм - най-скъпият имот в света


Купър Бийч Фарм - най-скъпият имот в света
Снимка:

783

Гринуич, Кънектикът, отдавна е известен със скъпите си имоти. Районът се намира близо до Ню Йорк и привлича основно богати жители, работещи на Wall Street, пише Forbes. Сега той се сдоби с още слава - като мястото на най-скъпото жилище за продажба в Америка.

На имотния пазар в САЩ се появи имение, което се предлага за 190 млн. долара. С тази цена “Купър Бийч Фарм” на практика чупи всички досегашни рекорди.

Известието за продажбата се появи в създадения през 1986 година списък с имения на американския Гринуич. В него са включени общо 46 архитектурно значими обекти в района, всичките с цени от десетки милиони долари. “Купър Бийч Фарм” не само е най-скъпият от тях, но и цената му надвишава с 30% следващия по скъпотия имот, който се продава в САЩ - “Креспи Хикс” в Далас. Неговата обявена цена е 135 млн. долара.

Имението “Купър Бийч Фарм” е построено през 1896 година. През 1904 година Хариет Лодър Грийнуей, чийто баща - Джордж Лодър, е помогнал на Андрю Карнеги да създаде стоманодобивния гигант “Ю Ес Стийл”, купува имота, като живее там в продължение на над 75 години.

Преди 30 години имотът е купен от сегашния му собственик - дърводобивният магнат Джон Ръди. Няма информация за колко пари, защото сделката е станала, без имотът да е излизал на пазара.

“Купър Бийч Фарм” се простира на площ от 50 акра (около 200 декара). Имението предлага излаз на вода с брегова ивица от близо над 1.5 км, включително и на два острова, които са собственост на имението и са включени в офертата.

Основната къща е във френски ренесансов стил и е с жилищна площ от 1256 квадратни метра. Разполага с 12 спални, 9 бани, библиотека, декорирана дневна, солариум, винарска изба, помещения за персонала и триетажно фоайе.

Кухнята пък е снабдена с кухненски асансьор. В повечето стаи на “Купър Бийч Фарм” има камини.

До имота се стига по собствен път с дължина близо 550 метра. На територията има каменна сграда с часовникова кула, постройка за портиерите с 3 спални, гараж за шест автомобила и множество зимни градини. Има и два басейна, спа център и съблекални. Има и тенис корт на трева, тераси и дори ябълкова градина.

От общо 50-те акра на “Купър Бийч Фарм” 45 са обявени за гори от местните власти, което по американските закони води до данъчни облекчения, стига територията да не се застроява.

  • Етикети:

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички