Молът до ИКЕА отваря врати през есента на 2013


Молът до ИКЕА отваря врати през есента на 2013
Снимка:

1105

Новият търговски център Sofia Ring Mall, който се строи до първия магазин ИКЕА в България, се очаква да бъде завършен през юли 2013 г. и да отвори врати през октомври същата година.

Това съобщиха на пресконференция днес представители на София Саут Ринг Мол - акционерното дружество, собственост на основните инвеститори Фурлис Груп и Данаос Груп.

Общата инвестиция в проекта надхвърля 120 милиона евро.

Търговският център ще разполага със 172 000 кв. метра обща площ и 69 000 кв. м. отдаваема площ, разпределена на 3 етажа. Молът ще има пешеходна връзка с ИКЕА и ще разполага с 3500 паркоместа.

Проектът е съобразен с всички съвременни изисквания за енергийна ефективност.

Това, което го отличава от конкурентите на пазара, са големи открити пространства, много зеленина и зони за развлечение, стана ясно при представянето.

Зелените площи заемат 30% от цялото пространство на търговския център. Архитектите са акцентирали на големи стъклени фасади - 8 хил. кв. м, открити тераси с изглед към Витоша и детски площадки.

В мола ще отворят врати над 200 магазина, модерен мултиплекс с 10 зали и зона за хранене.

За първи път част от търговския микс на мол стават големи формати от Биг Бокс сегмента като магазин "Направи си сам", мебелен магазин и др.

Част от търговските площи в Sofia Ring Mall вече е договорена с ключови наематели, сред които са: Пикадили, Мебелна къща Явор, Mr.Bricolage, Cine Grand, Техномаркет, Public и други.

Към момента, 6 месеца след старта на строителните работи, 40% от наемните площи са отдадени, съобщи Иглика Йорданова, мениджър "Търговски площи" в Колиърс - ексклузивен консултант на проекта.

В мола, модният гигант New Look ще отвори първия си обект в България на площ 850 кв.м, разкри още тя.

Киното е поверено на индийския оператор Cine Grand.

От компанията обещаха прожекции на изгодни цени, но не уточниха точно колко ще струват. Предвижда се да бъдат изградени два салона - ВИП - с допълнителни екстри за специални клиенти, и обикновен, който ще привлича главно младите (18-30 години) с ниски цени.

Към киносалоните ще бъде изградено и кафене, което ще предлага и друга храна, освен обичайните пуканки и кола.

Ще се предлага и дистанционна покупка на билети чрез мобилни устройства. Индийците обещаха, че ще излъчват най-доброто 3D кино в света.

След приключване на реконструкцията на южната дъга на софийския Околовръстния път, планирана за есента на 2012 г., Sofia Ring Mall ще се превърне в място с изключително лесен и бърз достъп и ще стане притегателен център за повече от 1 500 000 посетители, не само от столицата, а и от други градове на България, уверени са инвеститорите в проекта.

Още два големи мола се строят активно в момента в София.

Парадайз център - на бул. Черни връх, по план трябва да отвори врати през октомври тази година. Молът разполага с 80 000 кв.м. търговски площи и 25 000 кв.м. забавления и атракции.

До края на годината се очаква да бъде завършен и България мол на бул. България, строителните работи по който бяха замразени за около две години. Този център е с доста по-скромни размери - 33 000 кв. м търговска площ.

  • Етикети:

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички