Музеят на Мадам Тюсо бе обявен за продан


Музеят на Мадам Тюсо бе обявен за продан
Снимка: Getty Images

3374

Къде ще се премести лондонският филиал на музея с восъчни фигури на Мадам Тюсо? Това е въпросът, който си задават всички, след като стана ясно, че сградата, в която се помещава от 130 години, е обявена за продан.

Договорът за наем предполагаше възможност за удължаването му с още 27 г., с опция за още 70 г., но в крайна сметка съгласие не бе постигнато. Музеят на Мадам Тюсо плащаше по 15,5 млн. паунда годишно на собствениците на сградата, която се оценява на 320 млн., съобщава БГНЕС.

Колекцията от восъчни фигури в Лондон е най-старата от всички останали по света. Мадам Тюсо пристига в британската столица през 1802 г., като през 1835 г. представя първата си постоянна експозиция, уредена на "Бейкър стрийт". През 1884 г. восъчните фигури са преместени на "Мерилбън роуд", където са и понастоящем.

Сред първите експонати са восъчните фигури на адмирал Нелсън и писателя Уолтър Скот. По-късно музеят започва да прави восъчни копия на политици, учени, знаменитости от шоу бизнеса. Редом до Бенджамин Франклин и Айнщайн могат да се видят четиримата от "Бийтълс", Брад Пит, Мадона, Бритни Спиърс, Арнолд Шварценегер и още много други.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички