Най-красивите частни острови


Най-красивите частни острови
Снимка:

2679

Пясък, плаж, слънце, какво повече може да иска човек?

Германският в. "Файненшъл таймс Дойчланд" представя най-красивите частни острови, свидетелстващи, между другото, че Джони Деп има добър вкус.

Ил дьо Костаерес

На този живописен остров със замък край бреговете на Бретан можете да вървите по стъпките на литературен гигант - тук полският писател Хенрик Сенкевич пише романа си "Кво вадис?".

Носителят на Нобелова награда за литература е наблюдавал и уникална природна картина - привечер скалите се оцветяват в розово-червен цвят, откъдето идва и името "Кот дьо грани роз" (бряг от розов гранит - бел. прев.).

Меймънслей клайн айлънд, Роуд айлънд, САЩ

Този остров не става за разходки, голям е точно колкото за една вила, разбира се, с телефон. Електричеството пък се доставя чрез собствена соларна система. Въпреки малкия си размер обаче островът не е евтин, тъй като цената на островите зависи най-вече от местоположението им и близостта до сушата. Принципът е: колкото по-близо, толкова по-скъп.

Изола ди Лорето "Долче вита" (сладък живот) в собствен замък!


На остров Изола ди Лорето, разположен в италианското езеро Изео, са открити останки от стените на капела, която вероятно е била построена около 1500-ната година. Предполага се, че още през 5-и век монахини са създали манастир на малкия ломбардски остров. Крепостта в неоготически стил, която сега се издига на Изола ди Лорето, обаче е на "едва" 100 години.

Сингър касъл, река Сейт Лоурънс, щат Ню Йорк, САЩ


Между 1902 г. и 1904 г. Фредерик Гилбърт Борн построява "Сингър касъл" по модела на шотландски замък като изненада за семейството си. Лятната резиденция на Борн има 28 стаи, скрити врати, тъмница и тайни проходи, през които посетителите преминават и днес. В периода на "сухия режим" замъкът, разположен недалеч от границата с Канада, е използван за контрабанда на алкохол.

Литъл холс понт кей

Вече не пират, а собственик на остров. Вероятно това е мислел Джони Деп, получавайки собствеността върху остров Литъл холс понт кей с площ 18 хектара. На този бахамски остров той може да си позволи отдих без телефон, тъй като мрежите тук нямат обхват. "Човек може да усети как пулсът му е с 20 удара по-бавен. Това е чистата свобода", казва актьорът.

Моту Тапу


Въпреки че достъп до този остров получават само гости на избрани курорти и групи с частни покани, Тапу е най-известният сред групата малки острови Моту. Причината е, че той е най-често сниманият; с площ от едва 1,509 хектара все пак е част от атола Бора-Бора. Въпреки миниатюрния си размер островът е специален - пълното му име е "Те Мотутапу а Тайкеху" или "Свещеният остров Тайкеху".

Сенди спит


Има обаче и още по-малки острови - с площ под половин акър Сенди спит всъщност е само няколко малки, гъсто обрасли скали, две кокосови палми и фин бял пясък. Тази карибска идилия сред тюркоазеното море предлага прекрасни възможности за гмуркане и не е чудно, че е част от не малко рекламни кампании.

Алеса Крейг

Приличащ на костенурка, островът е разположен на 16 км от бреговете на Шотландия край залива Фърт ъф Клайд. Морският фар на необитаемия остров е незаменим за корабоплаването в Ирландско море. Островът е известен и с редкия си гранит, от който се правят шайби за кърлинг - те изработват се от един каменен блок и струват до 1300 евро.

Жак Кусто, Мексико

През 2009 г. мексиканският президент Фелипе Калдерон решава да прекръсти ненаселения Исла Сералво. Новото име отдава почит към френския океанолог Жак-Ив Кусто, на който Мексико дължи първата си станция за морски изследвания.

Болд касъл, река Сейнт Лорънс, щат Ню Йорк, САЩ


В Страната на неограничените възможности може да бъде отрит дори замък, построен по модела на рейнските замъци в района между Кобленц и Кьолн. Джордж Си Болд, собственикът на хотел "Уолдорф Астория" в Ню Корк, купува сърцевидния остров през 1900 година и започва да строи замъка със 120 свои за любимата си жена.

Съдбата обаче нанася тежък удар - Луиза умира, Болд изоставя строителство и 73 години сградата остава незавършена. Сега островът е известна туристическа атракция и място, на което се организират много сватби.

БТА

  • Етикети:

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички