Небостъргач в Хонконг стана най-скъпо продадената сграда в света


Небостъргач в Хонконг стана най-скъпо продадената сграда в света
Снимка: iStock/Guliver

5428

Най-богатият човек в Хонконг Ли Ка Шин (собственик и на CK Assets) продаде собствения си небостъргач The Center за колосалните 40,2 млрд. хонконгски долара или 5,15 млрд. щатски, съобщава вестник South China Morning Post.

Както изтъква медията, продажбата на 73-етажното здание бележи рекорд в сферата на недвижимото имущество не само в мегаполиса, но и в света.

Купувачът на сградата е консорциумът CHMT Peaceful Development Aisha Property, регистриран на Британските Вирджински острови и с тесни връзки сред едни от най-големите инвеститори в Пекин.

The Center е построен през 1998 година в бизнес центъра на Хонг Конг и е изцяло изграден от мощни стоманени конструкции и стъкло, без никакъв бетон. Този небостъргач, завършващ с ярка осветена с кула, е петият най-висок в града. В офис сградата има над 40 високоскоростни асансьори и подземен паркинг за 400 места.

Ли, който навършва 90 години следващият юли търси от над година купувач, тъй като желае да намали активите си в Хонконг. Преди окончателната транзакция, The Center вече бе привлякъл вниманието и на други китайски купувачи с дълбоки джобове, сред които и Индустриалната и търговска банка на Китай - един от най-големите държавни кредитори в континента.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички