Нови правила срещу жалбите за обществени поръчки


Нови правила срещу жалбите за обществени поръчки
Снимка:

1158

Нови правила ще сложат край на неоснователни жалби за обществени поръчки в строителството, които само забавят изпълнението на проектите, съобщава в. „Стандарт”.

Министерският съвет ще обсъди вариант да въведе такса за обжалванията, която да се определя на базата на стойността на поръчката. Така за участниците в обществени поръчки, които нямат основание да завеждат искове, ще е неизгодно да обжалват големи търгове, които са и най-важни за усвояването на европарите. Това стана ясно при обсъждане на промените в Закона за обществени поръчки от депутатите от Комисията по инвестиционно проектиране.

Ще се съкратят и сроковете, в които Комисията за защита на конкуренцията ще се произнася по казуси, свързани с малки обществени поръчки. От браншови организации изразиха съмнения доколко ще бъде ефективно предложението на кабинета за задължително наемане на подизпълнители при изграждане на големи обекти. Мярката вероятно ще действа 6 месеца или 1 година, след което ще й се направи оценка и едва тогава ще се решава дали да остане да действа, каза Георги Йончев, експерт от МС, който е участвал в подготовката на законовите поправки.

  • Етикети:

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички