Олимпийски покриви показват на Стройко


Олимпийски покриви показват на Стройко
Снимка:

784

Покривните материали, които ще бъдат използвани за олимпийския проект Сочи 2014, ще бъдат представени на пролетното издание на Стройко 2000 в столицата.

Изложението отваря врати днес, 21 март в 11.00 часа в НДК и ще продължи до 27 март.

Продуктите на Тондах Глайнщайн, която трябва да изгради покривна площ от около 160.000 m2 в планински регион Красная поляна във връзка с провеждането на олимпиадата през 2014 година, ще бъдат показани в София.

Новаторските продукти не съдържат химически добавки – те са продукт на четири елемента - глина, въздух, вода, огън и се отличават с уникален дизайн и функционалност.

Акцент в пролетното изложение е и инфрачервена термография, която открива скрити проблеми в сгради и оборудване. Решението се представя от  фирма Симпатико.

Методът е бърз и заснетите инфрачервени снимки са мощен инструмент за анализ и взимане на решения за отстраняване на проблеми или предотвратяване на производствени аварии. Инфрачервената термография защитава интересите на инвеститори, проследявайки качеството на изпълнение на СМР или откриване на пропуски при изпълнение на скрити работи.

На Стройко ще бъдат показани и иновативни решения за енергийна ефективност.

При прилагане на такива методи в сектора на строителството консумацията на енергия на държавата може да намалее с около 17%, като най-значителна консумация има в част отопление и климатизация, показват изчисленията на експерти.

Сертифицираната строителната система WALLROOFPANEL предлага на пазара продукт, който е новост за Балканския полуостров, но има широко приложение в Европа. Трислойните панели тип „сандвич” предлагат конкретни технически решения за енергийна ефективност, бърз монтаж и широко разнообразие от завършеци за външна и вътрешна употреба.

Посетителите ще могат да разгледат и изкуствените декоративни облицовъчни камъни.

Продуктът е на фирма THERMOSTONE и е на българския пазар от средата на 2011 г.  Асортиментната програма включва шест продуктови фамилии, обхващащи деветнадесет модела, всеки от които се предлага в различни цветови гами. Не съдържат изкуствени подобрители или вредни за организма съставки и са подходящи са за всякакви архитектурни решения.

Предприятието за бои и декоративни мазилки МР ще покаже система за външна термоизолация (ETICS), като може да се избира между 10 различни вида, от които 4 вида с бионатурални въздухопропускливи изолационни плоскости и 6 вида с полистиренови изолационни плоскости.

Новост през 2012 г. се явява представянето на две нови системи, иновационни по отношение на термоизолацията на сградите – новия продукт Overcoat Resphira, притежаващ нова въздухопропусклива изолационна плоскост от най-високо качество и продукта Overcoat Slim, използван за получаването на максимална степен на изолиране с помощта на минимална дебелина на плоскостта. Новост е и La notte rosa (Ла ноте роза), декоративна патина на водна основа с блестящи отражения и ефект „ Звездно небе”

Една от престижните реализации на фирма МР тази година е Palazzo Versace в Дубай.

Девизът на изложението СТРОЙКО 2000 е "ЗА ЕДНА ПО-ХУБАВА БЪЛГАРИЯ"

  • Етикети:

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички