Павлова: Време е да се погрижим за домовете си


Павлова: Време е да се погрижим за домовете си
Снимка:

4478

Дойде времето да се погрижим за домовете си и да плащаме по-малко. Ние сме единствените в Европа с толкова голям процент безвъзмездно финансиране.

Това каза пред БНР министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Ние нямаме ограничения. Ние нямаме лимит на това какви дейности ще бъдат направени. Няма таван на средствата, които ще даваме на едно домакинство за саниране, поясни Павлова.

За да можем да сме сигурни колко сгради са конструктивно неустойчиви или устойчиви, трябва да има технически паспорт на сградата. Апелирам към всяка жилищна сграда за техническия паспорт. Ние подаряваме технически паспорт безплатно на всяка една сграда, която тръгва по този проект на саниране, дори и да не искат да се санират, ние пак ще подарим такъв технически паспорт, съобщи Павлова.

Етажната собственост може и до 1 юли да не са се регистрирали, но дотогава трябва да се събрали и да решат за санирането. 60% от сградата трябва да се ползва за жилищни нужди. Даваме 50% от всички средства нужни за санирането, обясни Павлова.

Тя посочи, че общините са декларирали своята готовност за партньорство да дадат всички разрешителни документи, които са необходими за санирането.

Имат готовност и да издадат наредба, с която да освободят от данъци от 3 до 10 години санираните сгради, което също е сериозна помощ. Имаме вече 50 готови сгради по демонстрационния проект, заяви регионалният министър.

  • Етикети:

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички