Пазарът на бизнес имоти в Централна и Източна Европа се раздвижи


Пазарът на бизнес имоти в Централна и Източна Европа се раздвижи
Снимка:

735

Инвестициите в бизнес имоти в Централна и Източна Европа са се увеличили с 30% през първите пет месеца на година в сравнение с първото полугодие на 2012 г. Така общият обем на инвестициите е достигнал 3.7 млрд. евро, показват данни на консултантската компания CBRE, цитирани от Investor. От началото на 2013 г. досега в региона са направени 10 сделки на стойност над 100 млрд. евро, което потвърждава тенденцията инвеститорите да се интересуват от по-мащабни и първокласни проекти.

Ръстът се дължи най-вече на раздвижването на пазара в Русия, където през първите пет месеца на годината са реализирани сделки на стойност 2.5 млрд. евро. Инвестициите в бизнес имоти на руския пазар са две трети от общия обем на инвестициите, отчетен през миналата година.

В Полша обаче, която доскоро бе привлекателна дестинация за инвеститорите в бизнес имоти, няма особена активност на пазара. Само 750 млн.евро са инвестициите в страната за първите пет месеца на 2013 г. Очаква се все пак сумата да се увеличи към края на годината, тъй като вече са подписани договори за предстоящи проекти.

Въпреки увеличените средства, оказва се, че не всички инвеститори намират пазара на бизнес имоти в Централна и Източна Европа за атрактивен. Резултатите от анкета сред 361 инвеститори сочат, че през настоящата година около 15 на сто от тях се интересуват от пазарите в региона, докато през миналата година на подобно мнение са били над 30 на сто от анкетираните.

За атрактивни продължават да се смятат основните европейски пазари и особено Германия. Повече инвеститори вече виждат добри възможности и в Испания, където се засилва предлагането на добри подценени имоти.

  • Етикети:

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички