Руските купувачи на имоти най-често се парят в България


Руските купувачи на имоти най-често се парят в България
Снимка:

580

Понякога руснаците се изкушават повече от чуждестранните пазари на недвижими имоти, отколкото от родните, пише вестник „Правда”, цитиран от българската агенция Фокус.

С надеждата за безупречна сделка, те търсят къщи зад граница. Заслепени от мечтите за имот в България, Испания или Египет обаче „братушките” често забравят, че навсякъде по света има мошеници.

Най-коварни се оказват пет страни - България, Египет, Испания, Дубай и Италия. До този извод са достигнали специалисти от консултантския портал „Indriksons”. Те са съставили рейтинг на държавите, в които през последните години руснаците най-често остават излъгани.

Безспорното първо място е на слънчева България – горещо обичана от руските туристи, които посещават страната още от годините на СССР. В тази страна руснаците се чувстват като у дома, когато купуват имот. Именно там обаче ги очаква най-голямото разочарование.

„Около 60 000 руснаци фактически са изгубили вложените пари, като са купили преди финансовата криза през 2008 година имоти в България, които все още не са довършени.”, казва Игор Индриксонс, който се занимава с управление на инвестиции.

Но незавършените имоти дори не са най-лошото последствие от сделките с българите. Мошениците в сферата на недвижимите имоти често извършват и двойни продажби.

Освен това в България ежегодно се откриват десетки агенции за недвижими имоти, които след това бързо се затварят и изчезват.

  • Етикети:

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички