Руснаците продължават да търсят наши имоти


Руснаците продължават да търсят наши имоти
Снимка:

691

България предизвика най-силен интерес от страна на руснаците, посетили изложението на недвижими имоти в Москва, съобщават от  инвестиционната компания GreenLife.

Специално за страната ни на събитието в руската столица бе обособен отделен салон, където 7000-те хиляди посетители да разгледат родните имоти.

Изложението потвърди интереса на руските купувачи да инвестират в имоти в чужбина като цяло и по-специално към България, като най-достъпна и близка по манталитет дестинация.

Руснаците проявиха изключително силен интерес към имотите в малките крайморски градове с постоянно живеещо местно население като Созопол, Несебър, Ахелой, Поморие, Равда”, разказва Мариана Даскалова, търговски директор в GreenLife.

„Голям е интересът и от страна на настоящи и бъдещи пенсионери с цел преместване за постоянно живеене и с оглед лесно получаване на статут на временно или постоянно пребиваващ.

Много от руснаците се интересуват и от градски имоти в по-големите градове, в които отново търсят опция за постоянно заселване. Основен критерий за избор на имот остава съотношението цена-качество”, допълва Даскалова.

Освен емоционалния фактор за покупка на имот в чужбина, друг важен фактор остава и общото усещане на руснаците за нестабилност на доходите и несигурност на спестяванията им в самата Русия.

Много от посетителите изразяваха желанието да се преместят в България и да живеят тук постоянно, затова има и търсене на самостоятелни къщи и апартаменти с повече от две спални, макар и маломерни, посочват още от GreenLife.

 

  • Етикети:

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички