У нас луксозни имоти не се купуват, но все по-често се наемат


У нас луксозни имоти не се купуват, но все по-често се наемат
Снимка:

1231

Българският пазар на луксозни имоти отчита спад в продажбите. За сметка на това обаче интересът към наемането на скъпи къщи и апартаменти става все по-голям, предаде БТВ.

Според различни данни в България се живее най-натясно в рамките на Европа. Затова скъпите жилища отговарят на най-важните изисквания - високи тавани, няколко спални със собствена баня, важно условие е да има и гардеробна стая. 95% от купувачите на луксозни имоти у нас са българи.

"Това са работещи хора, мениджърски позиции, с добри заплати и сигурни доходи, които могат да получат кредит и финансиране. Те желаят да живеят в по-голямо жилище, да имат по-качествен живот", коментира директорът на компания за луксозни имоти Весела Илиева.

Според брокерите цената на къща в столичен квартал в полите на Витоша е около 1 млн.евро. Собствеността идва с редица екстри – в езерца в градината плуват риби за хиляди левове, а мебелите са дизайнерски.

Повечето хора, които наемат луксозни имоти у нас, са чужденци, предимно дипломати и мениджъри в големи фирми. Най-скъпите европейски имоти са в Лондон – те са с близо 25 пъти по-висока цена от тези в България.

Най-скъпият имот, продаден у нас през миналата година, е на стойност 1,3 млн. лева. Засега през 2013 г. все още няма сключена сделка от подобен размер. Богатите българи от години се интересуват и от жилища извън страната. Около 10 наши сънародници притежават луксозна недвижима собственост главно в Лондон и на Лазурния бряг.

Снимка: архив.

  • Етикети:

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички