Уволниха шефката на Дирекцията за национален строителен контрол


Уволниха шефката на Дирекцията за национален строителен контрол
Снимка:

1337

Началникът на Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) Милка Гечева е уволнена вчера, стана ясно от изказването на Лиляна Павлова от ГЕРБ в ефира на БНТ, предаде StandartNews.

Лиляна Павлова определи Гечева като отличен специалист с дългогодишна кариера. По думите й тя не е политически ангажирана, нито "калинка". Павлова изброи редица незаконни обекти, които Гечева е спряла. Сред тях са строителство в дюните, на къмпинг "Корал", Иракли, Камчийски пясъци, в Несебър, "Златна перла" и парк "Странджа". Тя посочи, че проектантът и архитектът на всичките тези строежи е бил първата номинация на кабинета за министър на инвестиционното проектиране.

Според Павлова новият директор, чието име още не е официално съобщено, е със спорна репутация. Тя има източници в ресора, от които е получила информация.

По думите й, Гечева е уволнена по инициатива на Министерство на инвестиционното проектиране, към което се числи дирекцията след структурната промяна в правителството. Вчера там бе назначен и втори зам.-министър.

Милка Гечева става началник на Дирекция за национален строителен контрол през 2010 г., преди това е зам.-директор и директор "Строителство". Предшественикът й Иван Симидчиев подаде оставка след скандала с незаконните строежи край язовир "Ивайловград".

  • Етикети:

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички