Вече можете да си купите Белия дом


Вече можете да си купите Белия дом
Снимка: Gettyimages

9716

Ако човек иска да живее в Белия дом в САЩ, но не желае да си има работа с политическо лицемерие и да командва най-скъпоструващата армия в света, винаги може да се нанесе в реплика на вашингтонската президентска резиденция. На американския пазар за недвижими имоти се появи точно копие на Белия дом, което се намира в покрайнините на Хюстън, Тексас, и струва малко под 6 милиона долара, съобщава американската телевизия CNBC.

Имението в малкия град Моранс Пойнт е строено през 20-те години на миналия век за бившия губернатор на щата Рос Стерлинг. Макар сградата да е точно копие, тя е двойно по-малка като площ от истинската президентска обител, а също така не разполага с Овален кабинет.

От друга страна, също като истинския Бял дом, и този разполага със стая за билярд и домашен кино салон. А и истинският американски президент не би могъл да се наслади на толкова хубава гледка, каквато предлага тексаското имение.

Това е само една от репликите на Белия дом, налични на американския пазар. В Маклийн, Вирджиния, друго копие се продава за 3,25 милиона долара, а може би най-скъпата и голяма е в Далас и струва 15 милиона.

Тази в Хюстън обаче има най-богата история. Рос Стерлинг, съоснователят на нефтената компания Humble Oil and Refining поръчал къщата на архитекта Алфред Фин. Стерлинг извадил банкнота от 20 долара с изображението на Белия дом на гърба ѝ, показал го на Фин и му казал: „Искам такава къща.”

Имението има 5 спални, 6 камини, игрална и фитнес зала в мазето, както и библиотека.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички