Бетиндекс: Един трофей до края на сезона и Байерн ще остави този треньор


Бетиндекс: Един трофей до края на сезона и Байерн ще остави този треньор
Снимка: Getty Images/Guliver

6680

Байерн отново се превърна в добре познатата непобедима машина и основната причина за това е треньора. Неговото име – Ханс-Дитер Флик, не е толкова широко познато на публиката. Или поне със сигурност не е известен толкова, колкото предшественика си - Нико Ковач, чийто асистент беше в продължение на няколко месеца.

Ханзи Флик, както го наричат на галено в Германия, пое гранда от Мюнхен като временен наставник след уволнението на хърватина. А резултатите, които постигна за кратко време, убедиха ръководството на клуба, че той заслужава шанс за по-дълъг период.

Статистиката говори откровено в полза на Флик. При Ковач Байерн стартира меко казано колебливо сезона в Бундеслигата, като за 10 кръга спечели само половината си мачове. Катастрофата 1:5 срещу Айнтрахт във Франкфурт трудно можеше да бъде преглътната и така след 16 месеца шефовете на Байерн показаха вратата на треньора.

При Флик числата се промениха коренно – баварският колос спечели 11 от 14 двубоя в първенството и се завърна на върха в класирането, където след 24-ия кръг вече имаше преднина от 3 точки пред втория РБ Лайпциг.

За сравнение – след уволнението на Ковач тимът от Мюнхен изоставаше на 4 точки от лидера, тогава Борусия Мьонхенгладбах. Още в края на декември 2019 г. ръководството на клуба гарантира, че Флик ще води баварците поне до края на сезона. А поне един трофей ще бъде и солиден аргумент доскорошният асистент да продължи работата си начело на германския гранд, убедени са анализаторите от Betindex, които следят работата на специалиста.

Но като говорим за трофеи, то едва ли спечелване на Купата на Германия ще се приеме като достатъчен повод сезонът да бъде отчетен като успешен. Флик трябва отново да донесе Сребърната салатиера на Байерн, т.е. да стане шампион на Германия. Що се отнася до Шампионската лига, там едва ли някой си е представял, че под ръководството на този треньор отборът има шанс за нещо голямо. Но поне първият мач с Челси, който прокара пътя на баварците към четвъртфиналите в турнира след победа с 3:0 в Лондон, показа какъв сериозен фактор продължава да бъде Байерн на европейската сцена.

Това е човекът, с когото Льов изведе Германия до световния връх

Флик беше помощник на Йоахим Льов в продължение на 8 години в националния отбор на Германия. А именно между 2006 г. и 2014 г. бяха записани големите успехи под ръководството на този селекционер – финал на Евро 2008, трето място на Мондиал 2010, полуфинал на Евро 2012 и, разбира се, върхът – световната титла през 2014 г. След това Ханс-Дитер Флик смени позицията и стана спортен директор на Германската футболна федерация.

Бундестимът стигна до полуфинал на Европейското първенство през 2016 г., като отстъпи на домакина Франция в битка за място на финала. Големият срив на Льов дойде през 2018 г. – прокобата световният шампион да отпада още в групите на следващия Мондиал застигна и Германия, след като в предишните световни първенства подобна съдба имаха също Италия и Испания.

Мнозина смятат, че именно с верен помощник като Флик Йоги Льов е водил по-успешно националния отбор. Сега вечният асистент е начело на най-големия клуб в Германия, а първите няколко месеца начело носят обещание за успешна кариера.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички