Извозване на строителни отпадъци


Извозване на строителни отпадъци
Снимка: https://spasovitrans.com/

3283

Почистването на работната площадка след ремонт или довършителни работи е важен и трудоемък процес, а от правилната и точна организация зависи не само чистотата, но и безопасността на хората.

Боклукът и образувалите се отпадъци трябва да се товарят и извозват редовно, особено от големите строителни площадки. Поддържането на чистотата на територията на жилищните сгради, търговски организации, промишлени предприятия трябва да се извършва ежедневно и стриктно, в противен случай може да се сблъскате с неприятности.

Купищата строителни и битови отпадъци са източник на неприятни миризми и причиняват разпространение на инфекции, затова почистването и изхвърлянето на отпадъците трябва да се извършват редовно.

В днешно време има достатъчно лицензирани сметоизвозващи фирми, които се занимават с такъв вид  дейност. Предлагат се контейнери за отпадъци с различна вместимост за извозване на строителни, битови и производствени  отпадъци до сметища и регламентирани депа, за тяхното сортиране. Повечето от строителните отпадъци биват рециклирани.

Повечето фирми за извозване на строителни и битови отпадъци, осигурят удобно и безопасно събиране на боклуци от всякакви разновидности. Разполагат с голям автопарк от специализирана техника, с която извършват извозването на отпадъци денонощно. Сега клиентите имат възможност да избират различни видове контейнери за строителни отпадъци, които отговарят на техните отпадъци.

Контейнерите за отпадъци могат да бъдат:

  • За смесени отпадъци;
  • За едро габаритни отпадъци;
  • За битови отпадъци;
  • За производствени отпадъци;
  • За строителни отпадъци;

Транспортните фирмите разполагат с необходимите разрешителни за транспортиране на отпадъци, депониране на отпадъците, и договори с депа за тяхното рециклиране.

Какви контейнери се предлагат за събиране и извозване на отпадъци?

 - 4 m3 – подходящ за не-големи строителни ремонти, с малки количества отпадъци и боклуци. Подходящ е за наемане, ако правите ремонт на баня, антре или сменяте дограма.

- 7 m3 - намират приложение за извозване на по-големи отпадъци като врати, шкафове, гардероби, дивани и всякаква мека мебел.

- 8 m3 - контейнери с товароподемност до 10 тона, удобни за едрогабаритни отпадъци. Използват се за извозване на обемни отпадъци и почти всички строителни отпадъци, дървен материал и други ненужни предмети с голям размер. По стените има куки за по-лесно товарене в транспорт.

Някои фирми разполагат и с:

- 20 m3 - контейнери със съвместимост 15 тона с отваряща се врата в задната си част. Използват се за събиране на едрогабаритни отпадъци, остатъци от строителни материали, производствени отпадъци. Контейнерите са  на колела, което позволява лесното им позициониране.

- 27 m3 – тези контейнери за отпадъци са идеалното  решение за отстраняване на всички видове отпадъци. Изработката им е специална, което значи, че може да издържи на натоварване до 20 тона. Отварящите се врати се врати осигуряват удобно разтоварване на боклука. Този вид контейнери за отпадъци могат да се транспортират само със специализиран камион.

Още от Любопитно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички