Кои добавки са подходящи за покачване на мускулна маса


Кои добавки са подходящи за покачване на мускулна маса
Снимка: HSLabs

2916

Натрупването на мускули и оформянето на здраво и силно тяло изисква подходящо хранене и редовни тренировки във фитнес залата. Ясната цел и постоянството водят към перфектната фигура, но ключът за постигането ѝ са хранителните добавки. Те снабдяват организма с това, което не може да бъде извлечено в достатъчни количества от храната.

Какво представляват хранителните добавки

Те са специално създадени продукти, които се използват като допълнение към режима на хранене. Съдържат важни хранителни вещества в силно концентриран състав и ролята им е да заместят дадени полезни елементи, които липсват в ежедневния прием на храна или не достигат. За спортистите са изключително важни, защото им помагат в покачването на мускули и за бързото възстановяване след физическо натоварване.

 Хранителни добавки от HealthStore

Хранителни добавки за увеличаване на мускулна маса

За да постигнете завидни резултати в оформянето на изваяно тяло, трябва да увеличите приема на калории, да хапвате здравословно и да тренирате редовно. Включете към всичко това качествени хранителни добавки, като основните, които се използват за качване на тегло, са:

  • комплексни аминокиселини – активират анаболните процеси в тялото и помагат за натрупването на чиста мускулатура. Служат за възстановяване на изтощените влакна на мускулите след тежка тренировка;
  • протеини – те са ценен източник на белтък, осигуряват гориво и градивен материал за мускулатурата;
  • креатин – основният доставчик на енергия за мускулите при интензивно натоварване, като лесно покачва физическата сила и издръжливост;
  • гейнъри – добавката, която комбинира различни съставки в един продукт. Тази въглехидратно-белтъчна смес е популярна с ефективността си и с бързото си действие.
  • Ако искате да извлечете максимума от спортните занимания, приемайте повече калории, отколкото изразходвате и комбинирайте с хранителни добавки за качване на мускули.

За колко време се губи мускулна маса

Когато започнете да пропускате тренировки, било то по обективни причини или поради мързел, не се заблуждавайте, че това няма да се отрази на постигнатите до момента резултати. Ако забравите за фитнеса по-продължително време, можете да загубите до една трета от мускулната си маса. Още по-притеснителното е, че ще ви трябват около 6 седмици да я възстановите с редовни тренировки, а за да си възвърнете силата, ще ви е нужно още повече време.

За да бъдете активни постоянно, можете да компенсирате пропуснатите занимания в зала с домашни упражнения особено ако метеорологичните условия не позволяват да излезете навън. Пригответе си някакви тежести и тренирайте с тях вкъщи, за да се предпазите от загуба на мускули и да сте сигурни, че сте в топ форма.

Как да качите мускулна маса по-бързо и лесно

Когато сте си поставили за цел да постигнете бързи резултати има няколко правила, които ако спазвате, ще имате по-голям успех. Хранете се така, както предвижда режимът ви, следете за калорийния излишък всеки ден, приемайте натурални продукти и само доказани, ефективни хранителни добавки. Пийте достатъчно вода дори да не се чувствате жадни и си осигурете качествен сън, поне по 7 часа на денонощие. Ограничете кардио тренировките през седмицата, не пропускайте базовите упражнения и ако в рамките на месец не виждате никаква промяна в желаната посока, помислете какво да промените.

Още от Любопитно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички