Важни характеристики при монтажа на мек покрив през студения сезон


Важни характеристики при монтажа на мек покрив през студения сезон
Снимка: https://silverstroy.com/

2755

Меките керемиди все по-често се използват за покриване на частни къщи. Те имат отлични експлоатационни и естетически характеристики, лесни са за монтиране, издръжливи са.

Меките керемиди са на битумна основа. Материалът включва - фибростъкло, каменни стърготини и специално битумно лепило, което осигурява лепкав слой за лесен монтаж.

Възможно е да се монтират през цялата календарна година, но експертите съветват този процес да се отложи за топъл период. От друга страна, ако е необходимо, материалът може да се монтира и през зимата, като се ръководи от температурните граници, зададени от производителя.

При спазване на определени правила, покрива няма да загуби своята привлекателност. Основният проблем в този случай ще е - увеличаване броя на трудоемките операции, намаляване времето на полагане. Внезапен или очакван снеговалеж, спад на температурата могат да спрат процеса напълно.

Начини за създаване на подходящи условия

Основните отрицателни характеристики са липсата на светлина, сняг и студ. Първият проблем ще бъде решен чрез мощни прожектори. Но вторите две са много по-трудни за решаване.

Безспорна помощ в това ще бъде предоставена от:

  • Монтаж на тента. Тя ще се справи добре със снега и дъжда. Можете да изградите тента върху целия покрив или върху определена площ, според нуждите.
  • Използване на топлинни пистолети или завеси. Този метод ще осигури нормални условия на работа, но ще изисква големи финансови разходи.
  • Съхранение на меките керемиди на топло място и изнасянето им на открито непосредствено преди монтажа.

Промяна в свойствата на материала при студено време

Замръзването засяга не само производителността на труда, но и свойствата на меките керемиди, които започват да губят своята пластичност.

Битумни керемиди

Както ниските, така и високите температури са неприятни за битумните керемиди. При високо нагряване (над 100 градуса) битумният слой започва да се топи, губи хидроизолационните си свойства, а под въздействието на ниските температури материалът се втвърдява и започва да се разпада.

В същото време безвъзвратно се губи не само формата, но и еластичността на покритието. Този проблем вече е елиминиран чрез добавяне на специални добавки.

Всеки може да закупи най-подходящата за себе си опция:

  • Оксидирани битумни керемиди. При производството на този вид покривен материал смолата, разтопена до течно състояние, допълнително се обогатява с кислород. Това спомага да се подобри качеството на продукта. Монтажът с минусови показания на термометъра може да повлияе на експлоатационния живот.
  • SBS-модифицираните керемиди съдържат стирен и бутадиен. Тези вещества повишават гъвкавостта и еластичността, както и устойчивостта при студ и високи температури. Те издържат на температури до -30 градуса.
  • APP- модифициран гъвкав покрив - с атактичен полипропилен. Добавката повишава топлоустойчивостта на материала и способността му да издържа на ултравиолетово лъчение, така че да издържат на температури до 140 градуса. Те показват най-добри резултати. Струват повече, но допълнителните разходи ще се изплатят с качеството на ремонтирания покрив.

Още от Любопитно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички