Асен Василев се срещна с Бесим Бечай


Асен Василев се срещна с Бесим Бечай
Снимка:

2217

Асен Василев, министър на икономиката, енергетиката и туризма се срещна с министъра на икономическото развитие на Косово Бесим Бечай, съобщиха от МИЕТ.

Министър Бечай е на работно посещение у нас в състава на официална делегация, водена от министър-председателя на Косово Хашим Тачи. Развитието на търговско-икономическото сътрудничество между двете страни бе основна тема на разговора между двамата. Министър Василев представи пред своя колега предимствата на България като инвестиционна дестинация – възможността фирмите у нас да използват средства от европейските фондове, плоския данък от 10% и натрупания опит от компаниите, които вече развиват дейност в страната ни. Пример за това са фирмите в сферата на ИТ услугите. Инвеститорите в България могат да използват и предимствата на петте икономически зони в страната, каза още Василев.

По думите на министър Бечай пред следващите години Косово ще развива приоритетно земеделието и хранително-вкусовата промишленост. Като възможност за сътрудничество министър Василев предложи опита на българските компании в производството на машини за преработка на хранителни продукти. Поддържането на контакти между представители на бизнеса от Косово и България ще спомогне за увеличаване на търговския стокообмен, подчерта министър Василев.

  • Етикети:

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички