БЕХ: Citigroup поема рефинансирането на заема на НЕК


БЕХ: Citigroup поема рефинансирането на заема на НЕК
Снимка:

389

Рефинансирането на заема на НЕК към BNP Paribas ще бъде организирано от Citigroup, стана ясно от обявление на Българския енергиен холдинг.

Международната банка първо ще трябва да осигури до 21 май краткосрочен кредит от 195 млн. евро, а после ще трябва да пласира облигации до 250 млн. евро. Няма информация кога ще бъде подписан договорът, но вероятно е въпрос на дни. Така е почти сигурно, че държавният холдинг ще успее да се вмести във времето до падежирането на заема, който енергийната компания изтегли за проекта "Белене", съобщава "Дневник".

Първоначално от БЕХ стартираха успоредно две процедури - тази за облигациите и друга за средносрочен заем. На втората първоначални оферти подадоха Deutsche Bank и Citigroup. Окончателно предложение внесе само германската институция, но оферта беше дисквалифицирана впоследствие, тъй като съдържала условност и нямала платена гаранция за участие. Така холдингът трябваше да избира измежду кандидатите за облигации.

По информация от близки до състезанието източници, офертата на Citigroup наистина е била най-изгодна и без условности. Те допълват, че банката, която е в консорциум с Raifeisenbank, едва ли ще изпита затруднение в бързото осигуряване на мостовия заем.

  • Етикети:

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички