Българска фирма спечели проект за енергиен ремонт за над 4.5 млн лева в Косово


Българска фирма спечели проект за енергиен ремонт за над 4.5 млн лева в Косово
Снимка:

399

Проект за над 4,5 млн. лева в Косово спечели българската компания за енергийни ремонти Централна енергоремонтна база (ЦЕРБ ЕАД). Ремонтът е в ТЕЦ Косово А и е част от цялостната модернизация на ТЕЦ-а, която наскоро беше обявена като единственото решение на енергийната криза, пред която е изправено Косово. Възложител на проекта е Националната електрическа компания на Косово – КЕК Косово.

В ТЕЦ Косово А родното предприятие спечели проект за основен ремонт на турбина и генератор, включително електрически изпитания, динамична балансировка на всички ротори на мобилен стенд, безразрушителен контрол. Партньори по изпълнението ще бъдат една от най-големите руски компании в бранша Силови машини-Русия, както и компанията от Македония-Монтинг Енергетика.

България има огромен потенциал да разраства влиянието си на пазара на енергийни ремонти в региона,  но за тази цел държавата също трябва да оказва подкрепа и да защитава интересите на родните компании в чужбина, коментират от ЦЕРБ.  От дружеството дават за пример аналогичен търг, проведен през 2012 г. на Националната електрическа компания на Косово, където са били необяснимо отстранени. Подобни действия срещу родния бизнес в чужбина могат да бъдат сведени до минимум, когато има ясно изразена подкрепа от държавата, допълват оттам.

Все по-често български компании са избирани да извършват поддръжката на големи енергийни съоръжения в държави от Източна Европа. Само за една година ЦЕРБ изпълни пет проекта на обща стойност над 2,500,000 лева в Гърция,Румъния и Македония . Наскоро чрез компанията България стъпи и на пазара в Босна и Херцеговина.

ЦЕРБ е най-голямото българско предприятие за диагностика, ремонт и поддръжка на електрически машини и съоръжения. Над 70% от дейността на компанията е в чужбина. У нас работи по проекти на НЕК ЕАД, ЕСО, Е.ОН, ЧЕЗ Разпределение, Енерго Про, Мини Марица Изток ЕАД, Лукойл, БДЖ.

  • Етикети:

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички