Цацаров: Започва процедура по отнемане на лиценза на ЧЕЗ


Цацаров: Започва процедура по отнемане на лиценза на ЧЕЗ
Снимка:

10662

Започва процедура по отнемане на лиценза на ЧЕЗ. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров, предаде БТВ. По думите му още в началната проверка на Върховната административна прокуратура в Държавната комисия по енергийно и водно регулиране са установени масови нарушения на периода на отчитане на електроенергия.

„Установено е, че ДКЕВР не е реагирала на нито един от тези случаи, въпреки масовите оплаквания на граждани”, каза Цацаров. В следствие на резултатите Върховната административна прокуратура е отправила две предложения до комисията.

„Първото е да осъществи административно-наказателни процедури по налагане на имуществени санкции за всеки отделен случай на констатирано такова нарушение. А второто е да започне процедура по отнемане лиценза на това ЕРП”, добави Сотир Цацаров.

„Впечатление на прокурори и данъчни направили и множество разходи, безкритично одобрявани от ДКЕВР”, каза Цацаров. „Това, което се налага като извод, е че в много случаи ДКЕВР е действала не като регулатор, а като регистратор.

Това означава, че резултатите от проверките, които се извършват на края на веригата на електропреносната мрежа, а именно в ЕРП-тата, в един момент могат да ни насочат обратно към регулативния орган, т.е. към самата ДКЕВР”, заяви Сотир Цацаров.

 

 

 

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички