Цената на петрола спадна с 48 цента за барел


Цената на петрола спадна с 48 цента за барел
Снимка:

714

В първия ден от седмицата цената на петрола спадна по време на сутрешната търговия на азиатските пазари. Това е в следствие от излезлите в края на миналата седмица разочароващи данни за икономическия растеж в САЩ.

Барел "лек суров петрол" /WTI/ с доставка през юни падна с 48 цента до 92.52 долара за барел, а петрол сорт Брент /Brent/ от Северно море също изгуби 48 цента до 102.68 долара за барел.

Увеличение на запасите от суров петрол в САЩ отразява спада в търсенето в най-голямата икономика в света и оказва натиск за намаляване на цената на черното злато.

Според официална оценка, БВП на САЩ през първото тримесечие всъщност нарасна с 2.5%. Това е значително подобрение спрямо предходното тримесечие, но е под очакванията на анализаторите, които виждаха увеличение с 2.8%.

Спадът на цените бе ограничен от страха от нарастващото напрежение в Близкия изток, район богат на черното злато, ако се засили участието на САЩ в подкрепа на сирийския бунт.

САЩ предупредиха в четвъртък, че ако сирийският режим доказано използва химическо оръжие, това ще промени "правилата на играта", според президента Барак Обама.

Пазарът ще остане без новини от Китай, втората по големина икономика и най-големият потребител на енергия, до четвъртък поради празниците за Първи май.

  • Етикети:

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички