Цените на горивата достигнаха нов рекорд


Цените на горивата достигнаха нов рекорд
Снимка:

510

Нов рекорден скок на цените на горивата. По някои бензиностанции дизелът струва 2.74 лв. за литър, показа проверка на БНР. Най-масовото гориво А 95 вече се продава за 2.68 лв.

Дни след като "Лукойл" повиши цените на едро с близо 2%, някои от големите вериги бензиностанции увеличиха цените на горивата за литър с 5 до 10 стотинки.

Съвсем очаквано, хората недоволстват, разказа служител пред радиото.

На други бензиностанции цените са между 2.63 и 2.64 за литър бензин А-95, а цената на дизела варира между 2.60 и 2.69.

Цените са непосилни за джоба на българина, казват шофьорите.

По темата с растящите цени транспортният министър Ивайло Московски коментира, че в България те трябва да се определят на пазарен принцип и че държавата няма много инструменти да се меси при определянето им.

Стъпките са предприети. Както знаете, Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е излязла със становище, че според тях има картелно споразумение между трите основни компании на пазара. Сега много внимателно ще следим какви ще са отговорите, тъй като те обжалват. Ако успеят да си докажат тази еднаквост на цените, вероятно няма да бъдат санкционирани, но ако не успят, ще настояваме за максимален размер на санкциите от страна на КЗК. И всъщност като държава за нас е важно, тъй като, разбира се, това са пазарни механизми, в които ние не можем да се месим, но за нас ще е важно да осигурим конкурентна среда, коментира Московски.

Междувременно от движение СИЛА организират пореден национален протест срещу скъпите горива. 

Събитието под надслов "Не на безумните цени на горивата и безобразно ниския стандарт на живот в България!" ще се проведе на 25 март (неделя) в цялата страна с начален час 15:00 ч.

След поредното спекулативно увеличение на цените на горивата тази седмица, СИЛА счита, че българският народ не трябва да чака повече една комисия да реши да си свърши работата и общественият натиск върху управляващите трябва да бъде безмилостен! Цените на горивата са държавна политика и е време държавата реално да вземе отношение за благото на всички, призовават от там.

  • Етикети:

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички