Червените и Атака бесни от отказа на Белене


Червените и Атака бесни от отказа на Белене
Снимка:

416

Решението на правителството страната ни да се откаже от проекта АЕЦ Белене е в пълен разрез с националните интереси. В света няма ядрена централа, която да е губеща.

Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от Атака Станислав Станилов.

Според него идеята с построяването на газовата централа на мястото на Белене е от геополитически характер. Станилов бе категоричен, че тази централа ще се строи с газ от шистите. Ще видите, че ще започнат проучвания на шистов газ у нас, обясни депутатът.

Ние ще гласуваме против това решение, категоричен бе Станилов.

От своя страна депутатът от Коалиция за България Румен Овчаров заяви, че по-глупаво, по-антинародно и по-катастрофално решение не е взимано до момента.

По думите му Белене е икономически най-изгодният проект в областта на атомната енергетика в момента. Два милиарда загробихте в тази площадка, а за такива неща се носи отговорност, подчерта Овчаров.

По думите му правителството на Борисов работи на темата: „След нас и потоп”. Бившият енергиен министър заяви, че освен Белене, и НЕК, и Булгаргаз са пред фалит.

Националната електрическа компания не е пред фалит. Дружеството има 250 млн. заем, но аз не съм съгласен, че НЕК е пред фалит, опонира го министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Нашето правителство няма да остави НЕК да фалира и се предприемат всички действия в тази посока, категоричен бе Добрев. По думите му за миналата година НЕК е на печалба.

По повод Булгаргаз, Добрев коментира, че компанията е в тежко състояние, но не е пред фалит. И тук държавата няма да ги остави, обясни още Делян Добрев.

 

 

  • Етикети:

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички