ЧЕЗ: Лицензът ни трябва да остане, не сме нарушили закона


ЧЕЗ: Лицензът ни трябва да остане, не сме нарушили закона
Снимка:

408

ЧЕЗ категорично счита, че не е нарушавала законодателството на България в такава степен, че да се налага лицензът ѝ да бъде отнет. Това заявиха представители на чешката компания по време на открито изслушване на ЧЕЗ пред Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

Според Кремена Стоянова, директор на „ЧЕЗ Електро”, чешката компания е изпълнила всички препоръки на ДКЕВР във връзка с дейноста ѝ. Стоянова посочи и че ЧЕЗ не е нарушавала Закона за обществените поръчки (ЗОП) с прехвърлянето на дейност към свръзани фирми – това просто е било начин да се пестят разходи, каза тя, предаде БНТ. Нито едно от действията ни не е застрашило редовната и безопасна доставка на ток - следователно няма причина да ни се отнема лицензът, мотивира се Стоянова.

„Считате ли, че дружеството работи в интерес на обществото, в интерес на клиентите си и процесът на управление е свързан с нивото, размера и разходите на потребителите”, попита Анжела Тонева, член на  ДКЕВР. В отговор изпълнителният директор на „ЧЕЗ Електро” категорично заяви, че компанията е управлявана по-начин, по който максимално се стреми да поддържа ефективност по отношение на разходите, както и по оперативните разходи на компанията.

„Много сме направили по отношение на качеството на услугите, но има и какво още да се желае”, заяви Стоянова и подчерта, че през последните няколко месеца енергийното дружество е направила много за обслужването на клиентите си, като например е осигурила енергиен омбудсман за потребителите.

Тонева обаче поиска ДКЕВР да опише до края на заседанието процесът на събиранията на вземанията на дружеството. Тонева попита и кой обслужва клиентските центрове на ЧЕЗ.

  • Етикети:

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички