ДКЕВР: Не може да има по-ниска цена на тока


ДКЕВР: Не може да има по-ниска цена на тока
Снимка:

423

Не може да има по-ниска цена на тока. Нито претенциите на ЕРП-тата за по-висока цена, нито изказването на новия енергиен министър за търсене на още резерви за спад в цените са достатъчни основания да се очаква промяна в цената, категорична бе председателят на ДКЕВР Евгения Харитонова.

Шефката на ДКЕВР коментира и идеята на ЧЕЗ да въведат енергиен омбудсман. Тя обясни, че би подкрепила подобна институцията, ако той се занимава с клиентите и на трите електроразпределителни дружества. Всяко от тях обаче да си назначава собствен е безсмислено, заключи тя.

От думите й стана ясно още, че още в понеделник ще разпореди започването на регулаторен одит на трите ЕРП-та. Целта е да се проверят всички инвестиции, правени в последните 3 години - дали са тези, които са отчитали, и дали те са разумни.

На въпрос дали наистина в ДКЕВР са разписвани без всякаква аргументация разходите, които ЕРП-тата са предоставяли, Харитонова уклончиво отговори, че надали са всички разходи, но вероятно наистина е имало такива, които дружествата са успявали да укрият.

Запитана кога ще бъде отнет лиценза на ЧЕЗ, тя обясни, че не може да каже към този момент дали той ще бъде отнет.

Наистина при нарушения, които предполагат отнемането му - това ще стане. Започната е процедура, но тя трябва да приключи. Това, което правим ние е, че внесохме доклад в нашата администрация и на тази база ще издам заповед за регулаторен одит на трите ЕРП-та. Това означава, че ще се проверят всички инвестиции, които са направили тези дружества и дали те са действителни, категорична бе Харитонова.

  • Етикети:

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички