Форум за ядрената индустрия започна в Санкт Петербург


Форум за ядрената индустрия започна в Санкт Петербург
Снимка:

490

В Санкт Петербург започна Петият международен форум "Атомекспо 2013", съобщи БГНЕС. Събитието се открива в навечерието на международната конференция "Атомната енергия през ХХІ век", организирана съвместно от руското правителство и Международната агенция за атомна енергия и с подкрепата на държавната корпорация "Росатом". Очаква се форумът да продължи до 28 юни.

Ядрената енергетика остава най-добрият вариант за удовлетворяване на енергийните нужди на много страни. Това се казва в посланието на генералния директор на МААЕ Юкия Амано до участниците във форума. Според Амано ядрената енергетика ще съдейства за повишаването на енергийната сигурност, ще намали влиянието на неустойчивите цени на органичните горива, ще смекчи последиците от климатичните промени и ще направи националните икономики по-конкурентоспособни.

В рамките на "Атомекспо 2013" се проведе Международен промишлен форум "Атомната енергия през ХХІ век: отговорно партньорство за устойчиво развитие". В пленарната дискусия вчера взеха участие заместник-генералният директор на "Росатом" Кирил Комаров, заместник-генералният директор на МААЕ Александър Бичков, заместник-генералният директор на Департамента за енергетика на Европейската комисия Петер Фарос, вицепрезидентът на "Уорли Парсънс" Джурица Танкосич, президентът на "Арева" Люк Урсел и др.

На форума по традиция има и изложба, представляващи постиженията на световните лидери в ядрената индустрия в различните сектори - от бизнес до производство и наука.
Във форума участват над 1000 делегати от Австрия, Германия, Унгария, Китай, САЩ, Чехия, Франция, Япония и Русия. В рамките на изложбата са представени над 100 компании от ядрения отрасъл.

  • Етикети:

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80078
  • GBP
    1
    2.28624
  • JPY
    100
    1.15559
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички