General Electric слива петролния си бизнес с Baker Hughes


General Electric слива петролния си бизнес с Baker Hughes
Снимка: Getty Images/Guliver

2065

Американската корпорация General Electric (GE) ще слее петролния и газовия си бизнес с Baker Hughes, съобщава The Wall Street Journal.

GE ще участва в сделката и с още 7,4 млрд. долара чрез специален еднократен паричен дивидент в размер на 17,50 долара за всяка акция на Baker Hughes. Новата компания ще се търгува публично на New York Stock Exchange и ще бъде 62,5% собственост на GE и 37,5% на акционерите на Baker Hughes.

Сливането създава компания с приходи за над 32 млрд. долара, което може да намали разходите, така че да се конкурира по-добре с други компании като Schlumberger при предоставянето на оборудване и услуги за нефтени платформи и кладенци. Това ще позволи на GE да спечели от очакваното възстановяване на индустрията, без да се налага да плаща за цялостно придобиване на Baker Hughes.

Лоренцо Симонели, главен изпълнителен директор на GE Oil & Gas, ще бъде главен изпълнителен директор и на новата компания, а главният изпълнителен директор и председател на GE Джеф Имелт ще бъде неин председател. Председателят и главен изпълнителен директор на Baker Hughes Мартин Крегхед пък ще бъде заместник-председател. Бордът на новата компания ще се състои от петима директори, избрани от GE, и четирима, посочени от Baker Hughes.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички