Грийнпийс: Белене вече източи достатъчно държавни пари


Грийнпийс: Белене вече източи достатъчно държавни пари
Снимка:

537

Екоактивисти проведоха втория си антиядрен урок – "Как скача цената на АЕЦ" пред парламента, съобщиха от организацията "За Земята".

Обещанията за евтини атомни централи и евтин ток са само за да отворят вратата, през която влиза голямата ядрена корупция. Няма проект за АЕЦ от 70-те години насам, който да не е платен солено над първоначалните оферти. Увеличението на цената не е от порядъка на 20-30% за няколко пъти, като цената достига до 5-6 милиарда евро за реактор, заявяват екоактивистите.

На днешния урок екоорганизациите са успели да поговорят по темата с няколко депутати, сред които и бившия министър на енергетиката Петър Димитров.

"Секторът енергетика е изключително непрозрачен в България – което ни дава основание да смятаме, че строежът на нова АЕЦ ще означава корупция и милиарди левове потънали неизвестно къде и в чии джобове. А това ще направи българите още по-бедни", коментира Деница Петрова от Грийнпийс, след разговора си с Петър Димитров.

АЕЦ Белене вече източи достатъчно държавни пари.

Антиядреното училище ще продължи своите занятия директно на улицата, след като на екоактивистите бе отказан достъп до кулоарите на Народното събрание. Следващият урок ще се проведе на 11 януари 2013 г. – веднага след края на новогодишната ваканция на депутатите, съобщават още екоактивистите.

  • Етикети:

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80361
  • GBP
    1
    2.28258
  • JPY
    100
    1.15757
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички