Купуваме близо двойно повече LED лампи


Купуваме близо двойно повече LED лампи
Снимка:

5385

Българите купуват близо 2 пъти повече светодиоди (LED лампи) от началото на 2012 г., отчитат от енергоспестяващи и светодиодни лампи REALUX.

С 44% са се повишили покупките на LED от домакинствата през първото полугодие на 2012 г. спрямо същия период на 2011 г., сочи проучване сред над 50 000 потребители от цялата страна.

”Хората се насочват към LED лампите, основно за да намалят разходите си за осветление в дългосрочен план”, коментират от REALUX.

Търсенето се повишава и заради спада в цената на светодиодите. В момента те са по-евтини с около 10%, в сравнение с миналата година”, поясняват от там.

От компанията допълват, че тази тенденция се наблюдава и на другите два пазара, на които присъстват - Румъния и Украйна. Предпочитана в България, Румъния и Украйна е топло бялата светлина.

LED лампите имат гарантиран живот от 30 000 часа, което е близо 30 пъти повече от обикновената крушка и 3 пъти повече от луминесцентните лампи. Ефективността им също е по-голяма с около 10 пъти – могат да осветят цяла къща с енергията, която иначе е необходима за една стая. Инвестицията в този тип осветление се възвръща в рамките на 1-2 години.

При LED лампите електрическият ток се преобразува почти напълно в светлина – топлинните загуби са под 10 %, за разлика от обикновената крушка, при която близо 90% от енергията е топлина. Светодиодите не съдържат опасни елементи и могат напълно да се рециклират. Не излъчват вредни емисии (напр. ултравиолетови и инфрачервени лъчи).

REALUX е БЪЛГАРСКА марка енергоспестяващи крушки, луминесцентни лампи и светодиодни LED лампи, която присъства и на пазарите в Румъния и Украйна. Всеки продукт се изпитва в лаборатория в България.

 

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички