КЗК отмени поръчка на ЕВН


КЗК отмени поръчка на ЕВН
Снимка:

893

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решение на изпълнителния директор на "ЕВН България Електроразпределение" EАД за откриване на процедура по възлагане на обществена поръчка, съобщиха от КЗК.

Обществената поръчка е с предмет "Абонаментно техническо обслужване, текущ и основен ремонт, автотенекеджийски и автобояджийски услуги, включително доставка и подмяна на авточасти, възли, детайли, материали, консумативи и смазочни материали на леки, товарни и специални автомобили, собственост на "ЕВН България Електроразпределение" ЕАД, гр. Пловдив, по позиции".

Проучването установи, че възложителят не е посочил в обявлението на обществената поръчка пълните условия спрямо икономическите и финансови възможности на участниците, като по този начин е нарушил изискването за оповестяване на критериите за подбор на кандидатите. КЗК счита, че това нарушава принципа за публичност и прозрачност и е съществен порок в обявлението на обществената поръчка.

На второ място КЗК приема, че заложеното от възложителя изискване участниците да разполагат с лицензиран пункт за технически прегледи в село Калояново предопределя избора на изпълнител на обществената поръчка, тъй като на това място лицензиран пункт притежава само едно дружество. По този начин условието нарушава основните принципи на ЗОП за провеждане на процедурата при свободна, честна конкуренция и равнопоставеност на участниците.

  • Етикети:

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички