Мини Марица-изток оптимизира разходите си


Мини Марица-изток оптимизира разходите си
Снимка:

3976

Близо два пъти по–малко разходи ще направи Мини Марица-изток като обнови един от трифазните си трансформатори, вместо да купи нов. Това съобщиха от компанията.

Ремонтът е възложен на Централна енергоремонтна база (ЦЕРБ) след открит конкурс по Закона за обществените поръчки. Има и одобрение от Българския енергиен холдинг.

От ЦЕРБ изчисляват, че ремонтираният трансформатор (среден клас напрежение) ще работи пълноценно още 30-40 години и ще спести милиони, в сравнение със закупуването на нов.

“Работата на трансформатора е свързана с добиването на въглища и въглеподаването, което пък е важно за производството на електроенергия”, поясняват от ЦЕРБ. “В момента трансформаторът е изведен от експлоатация. Предстои да бъде обновен след промяна в напрежението”, допълват оттам.

Ремонтната дейност е част от инвестиционната програма на Мини Марица-изток за 2012 г. за обновяване и модернизиране на голяма част от оборудването на комплекса.

Централна енергоремонтна база (ЦЕРБ) е най-голямото предприятие за диагностика, ремонт и поддръжка на електрически машини и съоръжения у нас. Има всички български и европейски сертификати за качество и безопасни условия на труд. Работи от години по проекти на Мини Марица-изток ЕАД.

 

  • Етикети:

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички