МОСВ одобри ДОВОС на "Набуко"


МОСВ одобри ДОВОС на "Набуко"
Снимка:

14185

Поредното разрешение за строежа на газопровода "Набуко" вече е факт - Министерството на околната среда и водите (МОСВ) даде одобрение за изграждането на отсечката на българска територия.

От "Набуко Газ Пайплайн Интернешънъл ГмбХ" съобщиха, че вече има зелена светлина, предаде БГНЕС. Вече е приключил процесът по издаване на решение във връзка с Доклада за Оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) за българския участък от трасето на тръбата, предаде БГНЕС.

Така България става втората държава от проекта „Набуко" след Унгария, която успешно приключва процеса по получаване на решение.

Докладът по ОВОС е подготвен и представен на МОСВ на 31 октомври 2012 г. На 17 декември 2012 г. е получена положителна оценка на качеството на доклада. Обществените обсъждания бяха проведени между 5 и 25 февруари 2013 г. в 30 засегнати общини.

Одобрението за издаване на ОВОС бе взето на заседание на Висшия експертен екологичен съвет към Министерството на околната среда и водите (МОСВ), в който влизат представители на държавни органи и на гражданското общество. Екоминистерството е одобрило и предварително изпълнение на решението по ОВОС за „Набуко", посочват от „НАБУКО Газ Пайплайн Интернешънъл ГмбХ”.

"Набуко" беше посочен като приоритетен проект от бившия премиер Бойко Борисов, който малко преди да подаде оставка обяви, че България ще е готова да почне строеж още през това лято.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички