Набуко: Нямаме сигнал за промяна в позицията на MOL


Набуко: Нямаме сигнал за промяна в позицията на MOL
Снимка:

410

Нямаме никакви сигнали за промяна на участието на акционера в Набуко от унгарска страна, а именно - компанията FGSZ (поделение на MOL).

Това поясняват от консорциума Набуко във връзка с днешни публикации за оттеглянето на компанията от проекта за газопровод.

Проектът се базира на междуправителствено споразумение, което е подписано и ратифицирано от всички държави, през които тръбопроводът минава, включително Унгария, пише в коментара.

Междуправителственото споразумение създава уникална и стабилна нормативна основа за кредиторите, производителите и транспортиращите газ клиенти.

Проектът отбелязва силен прогрес. Споразумението за подкрепа на проекта (СПП) беше подписано от всички държави участнички, включително Унгария през юни 2011 г., с което бе завършена нормативната база за тръбопровода, припомнят от консорциума.

В Унгария три от четирите екологични разрешителни са издадени. На Набуко бе отреден специален статут на Национален обект в Турция и България през последните няколко месеца.

Проектирането на тръбопровода по цялото му трасе е приключено на 80%. Германската компания Bayerngas преговаря в момента да се включи като 7-ми акционер в консорциума.

На 1 Октомври 2011 г. Nabucco Gas Pipeline International GmbH внесе своето конкурентно предложение за транспортиране на газ от Азербайджан в консорциума разработващ находището Шах Дениз II. Напредват и преговорите между акционерите в Nabucco и консорциумът Шах Дениз II.

 

  • Етикети:

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички