Набуко получи зелена светлина в Унгария


Набуко получи зелена светлина в Унгария
Снимка:

748

Унгарският участък от газопровода Набуко, който преминава през 384 км унгарска територия, наскоро получи последното необходимото екологично разрешително. Унгария сега е първата държава от Набуко, която успешно завърши процеса на издаване на разрешителни.

"Предоставянето на това разрешително е значителна крачка напред за Унгария и е показателно за напредналия етап на развитие на "Набуко-Запад". Въз основа на междуправителственото споразумение, сътрудничеството с унгарските власти беше образцово. Ние се ангажираме да следваме най-добрите практики в съответствие с националните и международните наредби", коментира Райнхард Мичек, управляващ директор на Nabucco Gas Pipeline International GmbH.

"Следващите стъпки в Унгария сега са да се финализира цялостното инженерингово проектиране и дизайн за "Набуко-Запад" и да се продължи с процеса на получаване на необходимите разрешителни за строеж. Ние очакваме да продължим сътрудничеството си с унгарските власти при по-нататъшното развитие на проекта", посочи Габор Берши, управляващ директор на „Набуко Унгария”. 

Придобиването на екологично разрешително в Унгария е двуетапен процес, който Набуко започна през първото тримесечие на 2010 г. с подаване на документация за Предварителна оценка на въздействието върху околната среда (ПОВОС) в четири инспектората за опазване на околната среда, природата и водите (IENWs). След положително решение от четирите инспектората за опазване на околната среда, природата и водите, през септември 2010 г. втората част на този процес започна с представянето на подробни ОВОС проучвания на същите органи.

Припомняме ви, че по план газопроводът Набуко ще транспортира газ от района на турско-българската граница през България, Румъния, Унгария и Австрия, до централния европейски разпределителен център на газ в Баумгартен.

 

  • Етикети:

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички