Набуко стана обект от национално значение


Набуко стана обект от национално значение
Снимка:

295

На заседание на Министерски съвет днес, правителството на България определи проекта Набуко за "обект от национално значение".

Такъв статут се дава на най-важните инвестиционни инициативи, които да бъдат реализирани от държавата.

Определението "обект от национално значение” е благоприятен за процедурите, необходими за получаване на разрешителни за строеж.

Това е ключово решение, което ще подкрепи и ускори процеса на развитие на проекта. То подчертава стратегическите ползи и плюсове за обществото от газопровода, коментираха от компанията-изпълнител Набуко газ пайплайн интернешънъл.

Приветстваме това изключително важно решение на българското правителство. Набуко е най-напредналият проект в южния газов коридор, защото е най-изгодният и стратегически необходим вариант за диверсификация на газовите доставки за България и Европа, обяви управляващият директор на дружеството Райнхард Мичек.

Проектът Набуко продължава да отбелязва напредък в България. През март тази година българското правителство одобри проект за ратификация на споразумението за подкрепа на проекта, който се очаква скоро да бъде приет от парламента. В ход е и оценката за въздействие върху околната среда.

Проведени бяха срещи-консултации с представители на общински и областни администрации, както и срещи с представители на неправителствени организации, които имат отношение към проекта, припомнят от пресофиса на компанията-изпълнител.

 

  • Етикети:

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички