Ограничават ВЕИ мощностите в цяла България


Ограничават ВЕИ мощностите в цяла България
Снимка:

5710

По искане на Електроенергийния системен оператор ще бъдат ограничени ВЕИ мощностите в цяла България. На 6 май 2013 г., за периода от 10.00 часа до 17.00 часа ще бъде ограничено производството от всички вятърни и фотоволтаични централи на територията, обслужвана от ЧЕЗ.

Териториалните диспечерски управления на „Електроенергиен системен оператор” ЕАД разпоредиха на „ЧЕЗ Разпределение България” АД да бъдат ограничени максималните работни мощности с 40%, поради дисбаланс между производство и потребление на електрическа енергия.

„ЧЕЗ Разпределение България” АД напомня, че разпорежданията на оперативния персонал на Териториалните диспечерски управления на „Електроенергиен системен оператор” ЕАД са задължителни за изпълнение от оперативния персонал на ЧЕЗ и за оперативния персонал на производителите на електрическа енергия, присъединени към съответната електроразпределителна мрежа.

Фотосоларните и вятърните електроцентрали, присъединени към електроразпределителната мрежа на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи, трябва да ограничат производството си на електроенергия с 40% в понеделник, 6 май, от 10.00 до 17.00 часа. Ограничението е по изискване на Електроенергийния системен оператор и е свързано с необходимостта от балансиране на производството и потреблението в електроенергийната система. Разпореждането не се отнася за централи, присъединени към подстанции Каварна и Балчик. Компанията уведомява централите, които утре трябва да ограничат своето производство.

В изпълнение на получено днес оперативно разпореждане от Електроенергийния системен оператор (EСО), EVN България Електроразпределение ще разпореди на всички фотоволтаични и вятърни електрически централи с мощност над 30 kW, присъединени към електроразпределителната мрежа в Югоизточна България, да ограничат мощността си с 40% за времето от 10.00 до 17.00 часа в понеделник, 6 май 2013 г. Целта на ограниченията е поддържане на баланс между производство и потребление на електроенергия в страната.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички