ОПЕК може да намали добива на петрол чак в края на годината


ОПЕК може да намали добива на петрол чак в края на годината
Снимка: Getty Images / Guliver

2708

Малко вероятно е членовете на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) да вземат решение за намаляване на производството на суровини на следващото заседание през юни. Това съобщава Reuters, позовавайки се на източници от организацията.

„Малко вероятно е ОПЕК да вземе решение за намаляване на производството на петрол през юни, въпреки че цените остават много ниски”, съобщи агенцията. Нейният източник подчерта, че е „твърде рано да се каже колко бързо ще расте производството в Иран”.

В същото време той не изключи намаляване на производството в края на годината. „Може би в края на годината, когато стане ясно, че Иран не произвежда в обемите, за които говори. Но това няма как да се случи през юни”, заяви източникът от ОПЕК.

В допълнение страните от организацията искат да видят дали Русия ще приложи споразумението за замразяване на производството на петрол, преди да предприеме по-нататъшни действия за стабилизиране на цените на петрола.

По-рано беше съобщено, че в средата на март, може да се проведе среща на представители на Русия, Саудитска Арабия, Венецуела и Катар, за да обсъдят цените на петрола.

На 16 февруари в Доха, Катар, министрите на Саудитска Арабия, Катар, Венецуела, ОПЕК и руският министър на енергетиката Александър Новак проведоха разговори за подобряване на ситуацията на цените на петролния пазар. Страните изразиха готовност да поддържат нивото на производство през 2016 г,. на януарските му стойности.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички