Овчаров със скандал в ефир: Борисов разбира от всичко, а Добрев - от нищо


Овчаров със скандал в ефир: Борисов разбира от всичко, а Добрев - от нищо
Снимка:

6874

Депутатът от БСП Румен Овчаров нападна премиера Бойко Борисов и министъра на икономиката Делян Добрев, че първият разбирал от всичко, а министърът – от нищо, свързано с атомната енергетика, предаде БЛИЦ.

"Борисов с специалист по всичко. Добрев нищо не разбира. Шефът на АЕЦ “Козлодуй” Валентин Николов – знаем с какво се занимавал преди да стане депутат. Шефът на борда на директорите е специалист по царския орел. Това са хората, които говорят за атомната енергетика”, обяви Овчаров пред БНТ.

Министър Добрев се включи в предаването по телефона, за да отговори.

”Г-н Овчаров в последно време обяснява колко е важен проектът “Белене”, че ние не сме направили нищо. Опазил ме Господ да съм специалист като г-н Овчаров, който бе сменен от собствените му другари, когато бе министър. Той знае как да свърже парогенератор. Г-н Овчаров, вие сте инженер. Разбирам повече от икономика от Вас. Просто не е хубаво да отправяте лични нападки. За три години направихме всичко възможно да намерим пари, да намерим инвеститор. Референдумът е хубаво нещо, но хората трябва да бъдат запознати с пълната информация. Хората дали са склонни да дадат по 30 000 лева, за да се построи “Белене”?”, обяви Добрев.


Министърът бе контриран от Румен Овчаров: “Завършил съм макроикономика, г-н Добрев. Хубаво е да се запознавате със справката преди да се изкажете.”

Социалистът добави, че относно референдума за АЕЦ “Белене” са събрани над 700 000 подписа.

”Днес подписката ще бъде внесена в Народното събрание. Следва проверка в ГРАО и в тримесечен срок парламентът трябва да се произнесе по въпроса, след като се произнесат няколко комисии. После идва ролята на президента, който, ако не възрази, в края на годината можем да имаме първия референдум”, завърши Овчаров.

Редактор: Ая Косарова

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички