Пазарът на горива няма да пострада от отнетия лиценз на "Лукойл"


Пазарът на горива няма да пострада от отнетия лиценз на "Лукойл"
Снимка:

645

Според енергийните експерти българският пазар на горива няма да пострада от новото отнемане на лиценз на „Лукойл България”. Отнет беше лицензът за данъчен склад на тръбата, която пренася гориво от рафинерията в Бургас до базите в Карнобат, Стара Загора, Пловдив, Ветрен, Ихтиман и Илиянци.

Пред „Хоризонт” Илиян Василев, който беше и посланик на България в Русия, изложи аргументите за твърдението си: „Пазарът на горива в България вече е достатъчно диверсифициран, цените падат, потреблението също пада. Не очаквам кой знае какво отражение върху снабдяването с различните видове горива в бензиностанциите, но в дългосрочен порядък това, разбира се, ще ограничи компанията и може да й ограничи възможностите да реализира приходи и продажби. Върху цените едва ли ще има отражение. Това, което е проблем е между българската държава и единствената рафинерия и е нормално държавата да има изострена чувствителност към възможностите да контролира най-големия си приходоизточник за бюджета.

Съвсем погрешно е разбирането, че това е някаква лична вендета на г-н Танов или на всеки следващ министър на финансите. Просто те нямат друг ход, освен да затягат контрола и гайките върху всички приходоизточници, особено такива, има една стара приказка, „доверяй, но проверяй”, т.е. доверието е задължително между такива контрагенти, но и съответно проверките са още по-задължителни.”

  • Етикети:

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички