Печалбата на E.ON със спад през второто тримесечие


Печалбата на E.ON със спад през второто тримесечие
Снимка:

538

Печалбата на най-голямата електрическа компания в Германия E.ON е намаляла през второто тримесечие заради трудната среда, предаде БГНЕС. Спадът е с 22% до 919 млн.евро в периода април-юни 2013 г. Продажбите на компанията пък са се понижи;ли с 3% до 28 762 млрд.евро.

За първите шест месеца на годината обаче чистата печалба е нараснала с 6,1% до над 3 млрд. евро, въпреки спада на продажбите с 1,2% до 64 643 млрд. евро. "По средата на 2013 г. бизнес представянето ни продължава да съответства на очакванията", съобщи компанията.

Спестените разходи чрез програмата за преструктуриране и по-големите печалби от възобновяемите енергийни източници и от филиалите за изследване и производство "имаха положително въздействие върху печалбите, но това беше повече от компенсирано от липсата на печалби на дъщерните дружества и от последиците върху ситуацията на пазара от производството на ток чрез фосилни горива", се казва още в съобщението.

Бизнесът с производството на ток в Европа е пострадал особено от ниското използване на капацитета и ниските цени на едро резултат от икономическата криза и "интервенционистките енергийна политика и регулации", отбелязва E.ON.

  • Етикети:

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички